SVG de Mijnstreek is opgericht in 1965 door oud-mijnwerkers en was bedoeld om mijnwerkers die gehandicapt waren geraakt door ongeval of anders, toch te laten bewegen. Oorspronkelijke thuisbasis was dan ook het Sportfondsenbad in Heerlen.

Na de sluiting van het Sportfondsenbad in de afgelopen eeuw, heeft de vereniging bij de Lucaskliniek het huidige revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek een nieuw zwembad gevonden om haar leden een aangename voortzetting van bewegingsactiviteiten in het water te kunnen aanbieden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en volwassenen met een beperking die voor hun diploma willen gaan.

Onze Leden

huidige leden aantal is 165. Hiervan zijn er 18 actief bezig voor de vereniging; het geven van zwemlessen, het toezicht houden aan het bad, als medewerker aan de kassa of als bestuurslid. Ons bestuur bestaat uit 5 leden die met veel inzet bezig zijn met het reilen en zeilen van de vereniging. Los van hun functie als bestuurslid, zijn zij ook actief bezig in het bad samen met onze andere vrijwilligers.

Waar kunt u ons vinden?

Wij zijn gevestigd in het zwembad van Adelante, Zandbergsweg 111, 6432 CC te Hoensbroek. Hier hebben wij de beschikking over 2 baden. Verder heeft Adelante nog meer faciliteiten waar u gebruik van kunt maken.